top of page

COACHING MYTHES WAAROM?



Om te provoceren. Omdat er iets anders nodig is in de wereld van leiders begeleiders en coaches. Iedereen kent de uitdagingen waar we als mensheid voor staan en het gevoel van machteloosheid dat daarmee gepaard kan gaan. Dat gevoel van zinloosheid en de gedachte ‘het maakt toch niets uit’ is een illusie. Een totale afleiding van ons ego dat denkt dat het zelf aan zet is. Een hersenspinsel van het individu dat we geworden zijn.

 

Even terug naar de oorsprong. Weet je nog? We gingen het spel met de polariteit aan en hadden afgesproken dat we alle eenheid zouden vergeten. We kregen een ego dat toegang had tot alle systemen zodat we er zeker van waren dat we het oude verbond zouden vergeten. Dat individu zouden we steeds belangrijker maken totdat we er zeker van waren dat wij de natuur konden bepalen. Met dat volledig ontwikkelde individu zouden we ons het wonder van het mysterie en de eenheid herinneren. Dat zou pas echt zelfbewustzijn geven.

 

We zitten nu in de hoogtijdagen van onze individuele ontwikkeling en zijn er dus van overtuigd dat wij aan zet zijn en dat het van ons individu afhangt. Daar worden we mismoedig van. Best knap werk van ons collectieve ego. Graag een applaus en een diepe buiging!

 

De realiteit toont zich net iets anders. We zijn onderdeel van een immens veld dat zichzelf bewust aan het maken is. Bewust van schoonheid, van wreedheid, van onnozelheid, van wijsheid, van zelfvernietiging, van alles en niets. Dat veld is aan zet en wij bewegen daarin mee en doen precies wat we daarin te doen hebben. Het enige dat we nodig hebben is een diep vertrouwen in het proces en het vermogen om onze eigen unieke beweging te maken en onszelf lief te hebben.

 

We bewegen in een wereld vol vernieuwing en dat vraagt veel van de individuen die we zijn. Daarom zijn er ‘gidsen’ nodig, leiders en begeleiders die anderen vanuit wijsheid, ervaring en vertrouwen kunnen steunen op hun weg. Mensen die uit ervaring weten wat het betekent om ‘het proces’ te vertrouwen.

 

De bestaande visies op begeleiden kunnen wel een schopje tegen het fundament gebruiken omdat ze niet klaar zijn voor de nieuwe tijd. Ze zijn gevormd in een fase dat we ervan overtuigd waren dat we zelf aan zet waren. Daarom provoceer ik de bestaande methodes van leiderschap, coaching en spirituele ontwikkeling. Zijn onze uitgangspunten nog waarachtig? Gebruiken we de meest passende methodes voor deze tijd? Weten we hoe we met vernieuwing moeten omgaan?

 

De intensive ‘De sjamaan en de manager, Wild & Wijs’ is bedoeld voor diegenen die weten dat ze een gidsende rol spelen in de vernieuwing waar we allemaal deel van uitmaken. Op deze dag deel ik lessen en ervaringen uit de sjamanistische praktijk van Sara en mij. Dat doe ik omdat ik ervan overtuigd ben dat juist de sjamanistische vermogens van de mens de komende decennia nodig zijn om ons door turbulentie te gidsen. Sara is bezig met het boek ‘De reflectieve realiteit’ om mensen te helpen om het ambacht van reflectie toe te passen in deze vernieuwende wereld.

 

Diegenen die het leuk vinden om de provocaties te lezen wil ik verwijzen naar www.desjamaanendemanager.nl (Blogs) en ze zijn ook te lezen op mijn LinkedIn pagina. Als je behoefte voelt om te reageren op een mythe, schroom niet en plaats je reacties en vragen bij ‘reacties’. Claim je plek voor 15 november…DOEN. Gebruik de couponcode ‘Wolfflow’ voor een korting. 

 

Trust the process

 

Sven

1 weergave0 opmerkingen

留言


bottom of page